YENİCELİ 2 ADAY, 7 ADAY ADAYI

14 MAYIS 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri için ittifakların ve siyasi partilerin çalışmaları sürüyor.

Partiler, Milletvekili Adaylığı için başvurularını topladılar.

Demokrat Parti Karabük Milletvekili Aday listesinin 1 nci sırasında iş insanı, hemşehrimiz Ahmet Şeker, 2 nci sırasında yine hemşehrimiz Aydın Kazancı’nın olacağı kamuoyu ile paylaşıldı.

Cumhur İttifakının büyük ortağı AK Parti’de Karabük için 30 dolayında başvurumun olduğu öğrenildi. Yenice Özel İdare Müdürü Murat Kocaman görevinden istifa ederek AK Parti Karabük listelerinden aday olabilmek için başvuruda bulundu. Yortan doğumlu hemşehrimiz Yasemin Tarakçı da AK Parti Karabük Milletvekili aday adayı oldu.

Cumhur İttifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nden iş insanı Murat Karagül, aday adaylığı için başvuruda bulundu. Karagül, Yenice MHP İlçe Başkanlığı ve İl Genel Meclisi Üyeliğinden aday adayı olmak için istifa etti. Karagül’ün MHP Karabük listesi 1 nci sıra adayı olması bekleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) ‘ye Karabük için 12 aday adayı başvuruda bulundu. Karabük’te Avukatlık yapan, önceki dönem Yenice Belediye Başkanlarından Mustafa Akay’ın oğlu Sabri Akay, CHP Karabük listesine girebilmek için başvuruda bulundu.

Bu gelişmeler yaşanırken İstanbul Karabük Dernekler Federasyonu Başkanı Cevdet Akay’ın da Genel Merkezin talebi ile Karabük CHP Milletvekili aday adayı olduğu öğrenildi. Akay’ın önümüzdeki günlerde çalışmalara başlaması bekleniyor.

Sol Parti’den de Burhan Kelez’in, Saadet Partisi’nden İsmail Kirenli’nin de başvuruda bulunduğu gelen bilgiler arasında.