DİLEK KOCABAŞ – YENİCE ORMANLARI ÇÖPLÜK MÜ ?

 DİLEK KOCABAŞ  –    YENİCE ORMANLARI ÇÖPLÜK MÜ ?                                                                    konuk-yazar-dilek-kocabas-fotograf-biraz-buyuk-kullanilsin 

BARINDIRDIĞI yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çeken, 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından ‘acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri ilan edilen Yenice Ormanları’na Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması gündeme geldi.

Karabük ve ilçelerinin çöplerinin depolanacağı Katı Atık Bertaraf Tesisinin Karabük- Yenice yolu üzerindeki eski bir taş ocağına yapılacağı ifade edilen çöplük Yenice Ormanları içerisinde.

Karabük ilçeleri arasında doğal güzellikleriyle ön plana çıkan ilçe Yenice ilçemizdir. Turizme kazandırmak için büyük uğraşlar verilen Yenice Ormanları son yıllarda doğa severlerin, kamp sevdalılarının, yürüyüş ve bisiklet tutkunlarının, gözde yeri oldu artık. Bir yandan Yeşil Yenice’mizi ve ormanlarımızı turizme kazandırma çalışmaları yapılırken böyle bir tesisin Yenice’ye kurulma çalışmalarının yapılması şaşkınlık verici. Doğal güzellikleriyle herkesi mest eden Yenice Ormanları çöplük mü ? Neden Yenice ? Yenice’ye kadar başka ilçe yok mu.? Koruma altında bulunan Yenice Ormanlarına katı atık bertaraf tesisi kurulmamalıdır. Bir Yenice’li ve doğa sever olarak bu tesisin Yenice Ormanları içerisine kurulmasına karşıyım.

 

Yenice, bu konuda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelidir. Yenice’deki siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını, muhtarları, dernekleri ve Yenice’lilerin bu tesisin Yenice ormanları içerisine kurulmasına karşı çıkmaya ve tepki koymaya davet ediyorum. Yenice Ormanlarımızı kirletmeyin…Yenice Ormanlarımıza dokunmayın…Saygılarımla…