2015 yılında iyi işler yaptık

BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ ÇAYLI :

2015 yılında iyi işler yaptık2015 yılında da çok güzel işler yaptık 1

YENİCE Belediye Başkanı Zeki Çaylı, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada, belediyecilik açısından 2015 yılının çok olumlu geçtiğini söyleyerek, “ 2015 yılında da çok güzel işler yaptık “ dedi.

 

Çaylı, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

“ Değerli Dostlarımız, Saygıdeğer Hemşehrilerimiz,

2015 yılını dolu dolu değerlendirdik. 2014 yılının 01 Aralığında ilk kazmayı vurduğumuz, gurur projemiz Seyir Terası – Köykent Projesinde inanılmayacak derecede çalışmalar yaptık. Belediyemizin iş gücü ile buralara getirdiğimiz projeyi görenler ‘ Büyük İl Belediyelerinin ‘ ancak gerçekleştirebileceği 5-6 milyon maliyetli bir projeye başlamanın dahi büyük bir düşünce olduğunu bize söylüyorlar. Bu projede resturant, kafeterya, mutfak, mescitlerimiz ve ön terasımız ümit ediyorum ki, Ramazan ayına yetişecektir. Yine, burada 6 adet bungalov evin temellerini attık. Çevre duvarların ve iç duvarların tamamını çektik. 10 bin metrekare parke taşımız hazır. Havaların açmasıyla birlikte zemin düzenlemesinin ardından resturant ve kafeteryanın ön cephesinin parkesini döşeyeceğiz. Yine, 2015 yılı içinde Seyir Terasından Şeker Kanyonuna uzanan 5.6 km’lik araç ve yürüyüş yolunu hizmete sunduk.

 

İnsanlarımızın ücret ödemeden aileleriyle yaz günleri piknik yapabilecekleri Çıra Pazarı’nda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Burada duvarlar yükseltilerek zemini kota getirdik. Zemini kilitli parke ile döşeyeceğiz. WC ‘ler yapacağız. Mescit olacak. Oturma gruplarının sayılarını artıracağız. Yeni bir çocuk oyun grubu kuracağız. Böylelikle, park sorunu olmayan Çıra Pazarı’nda aileler diledikleri gibi rahat bir ortamda piknik yapabilecek.

2015 yılı asfalt programında merkez ve mahallelerin yol düzenleme çalışmaları ile  okul bahçelerinin asfaltlaması çalışmaları için 6 bin ton asfalt döktük. 3 büyük köyün bağlantı yolu da olan Çırapazarı yolu başta olmak üzere , Merkez, Yirmibeşler, İsmetpaşa,Özal, Fatih, Kalaycılar, Atatürk ve Menderes mahallelerinde yapılan yol düzenleme çalışmalarıyla önemli eksiklikler giderildi. Ayrıca, Ülkü, Özal İlköğretim ve Yenice çok Programlı Lisesi okul bahçelerinde de asfaltlama çalışması gerçekleştirdik.

Yenice’mizin tüm sorunlarına kalıcı çözümler getirme konusundaki gayret ve kararlığını sürdürüyoruz. Günümüz koşullarına göre yaklaşık 2.500.000 TL (İki milyon beş yüz bin lira ) ‘ye mal olacak su  projesinde önemli derecede yol alındı. Bu projemiz tamamlandığında,   Merkez Mahallesi, Seyir Terası, Yirmibeşler Mahallesi, Menderes Mahallesi Aşağıköy Konutları, İsmetpaşa Mahallesi’nin üst kodları hiçbir zaman su sorunu yaşamayacak şekilde su şebekesine kavuşmuş olacak. Ayrıca yapılacak tüm bu çalışmalarının sonucunda,  İsmetpaşa Mahallesi ve Özal Mahallelerinin müşterek su aldığı sistemden, Yirmibeşler Mahallesi ve Aşağıköy ayrılınca, İsmetpaşa ve Özal Mahallelerine daha fazla su verilmesinin önü açılmış olacak.

İlçe merkezinde toplamda yaklaşık 2.500 m2 kaldırım taşı döşeme ve kaldırım düzenleme çalışmasında bulunduk.

Celal Bayar Caddesi üzerinde Merhum Kani Erdem’e ait binanın önünden başlayarak Uzunkum Köprüsüne kadar uzanan bölümü, Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde minibüs durakları ile PTT binası arasında ve yine bu kaldırımların karşı kısmında da Candan Market ile caddenin bitimine kadar olan bölümde kaldırım düzenleme çalışmasında bulunduk.

Kalaycılar Mahallesi İlyas Mehmet Beşevli Caddesi,  Fevzi Çakmak Caddesi, Yunus Emre Sokak ve Ergenekon Sokakta tretuvar betonlaması yaptık. Zorlu Sokakta kanalizasyon, su, tretuvar, duvar ve kilitli parke döşeme çalışmasını tamamladık. Bu caddede yıllardır sorun olan su sorunu yeni döşenen hat ile tamamen giderildi.

 

2015 yılı içinde, belediyemize bir iş makinesi ve bir pikap kazandırdık. Karşıyaka Mahallesi’nde bayram yeri düzenlemesi, Döngeller yolunda parke, Menderes Mahallesi Aşağıköy konutları çevresinde, çevre düzenlemesinde bulunduk. Karşıyaka Mahallesi’ne yeni bir park yaptık.  Kalaycılar Mahallesi’nde yağmur sularının kontrolü için drenaj çalışması gerçekleştirdik. Fatih Mahallesi Esnaf Kooperatifinin kanalizasyon hattını yeniledik. Özal Mahallesi – Dabazlar yolunda genişletme, Yirmibeşler Mahallesi’nde yol düzenleme ve tretuvar , Merkez Mahallesi Atasoy Alanında 18 uygulaması yapılarak yol ve kilitli parke döşeme çalışmaları yaptık. Atatürk Mahallesi girişindeki kulüp lokalini yeniden düzenledik ve Kız Kuran Kursu için İlçe Müftülüğüne tahsis ettik.

 

Uluslararası EMİTT Fuarına katılım, Ramazan ayında iftar ve yardım paketi dağıtımı, geleneksel dağ bisiklet yarışları, okullarımıza top seti dağıtımı gibi sosyal nitelikli projelerimize devam ettik. Çocuk Oyun Parkımıza ip karusel ilave ederek parkımızı zenginleştirdik. e-devlet uygulamasına geçtik.

Yenice Belediyesi olarak 2015 yılını çok verimli geçirdik. 2016 yılında da çok güzel işler yapacağız.

 

Değerli hemşehrilerim,

Yaklaşık 7 yıldır görevdeyiz.  7 yıl içinde sayısız hizmet gerçekleştirdik. Yenice’nin değişim ve gelişmesinin sürecini başlattık. 7 yıl içinde halkımızın güven ve desteğini ekip olarak yanımıza alarak çok güzel işler yaptık, inşallah yapmaya devam edeceğiz.

İşini bilen ve Yenice’nin sorunlarını iyi analiz eden bir kadroya sahibiz. Ben, bu belediyenin Fen İşlerinden emekli oldum. Dolayısıyla Yenice’yi bilen biriyim. Bunlar bizim için avantaj. Bu avantajları iyi kullanıyoruz. Yenice’mizdeki her türlü sorunların çözümünü bir görev, bir sorumluluk bilinci olarak görüyoruz.

7 yıl önce halkımızın desteği ile göreve geldik. Yenice’miz emin ve ehil ellerdedir. Halkımızın desteği sürdüğü müddetçe, halkın ve Yenice’mizin emrinde olmaya devam edeceğiz. Yeter ki halkımızın bize olan güven ve inancı, itimadı sürsün. Bizim en büyük güvencemiz saygıdeğer halkımızdır, halkımızdan aldığımız güçtür.

Geride kalan 7 yıllık süre içinde, bizlere duyulan güven ve verilen destekten dolayı halkımıza, gazeteniz aracılığıyla  teşekkür ediyor, saygı, sevgilerimi sunuyorum “ dedi.