1500 randevu

1500 randevuEĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİNDE GÜNLÜK RANDEVU SAYISI BİN 500’E ULAŞTI

Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri İsmail Kara ve KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi basın toplantısı düzenleyerek Hastanedeki son çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptılar.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara, hastanede düzenlediği basın toplantısında, acil servisinde çocuk ve kadın doğum alanlarının ayrıldığını söyledi. Kara, Karabük ve ilçelerle birlikte 4 sağlık kurumunda hizmet verdiklerini söyleyerek, “ Yükün büyük kısmını Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanemiz çekiyor. Merkez ve Bayır mahalledeki binamızda 440 yatak ile hizmet veriyoruz. Burası afilasyon uygulaması yapılan bir hastane. Sağlık Bakanlığı ve Tıp Fakültesi hocaları var. Bunların talepleri doğrultusunda çalışarak gerekli desteği veriyoruz. Bazı alım süreçlerinde kanun gereği gecikme yaşanıyor. İldeki tek hastane olmamızdan dolayı bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Burada hasta istediği hizmete rahatlıkla ulaşıyor. Özellikli hizmetleri de alabiliyorlar” dedi.

KBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ise yeni poliklinik odaları oluşturduklarını ve randevu sistemindeki yeniliklerle günlük randevu sayısını bin 500’e çıkardıklarını söyledi. Yoğun bakım ve yatak sayılarındaki artışları rakamlar vererek anlatan Doğan, “Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneler Kurum Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde hastanemize ilave edilen, ikinci düzey çocuk yoğun bakım 6 yataklı ve genel yoğun bakım 20 yatak, birinci düzey genel yoğun bakım 10 yatak ve yeni doğan yoğun bakım 4 yatak planlamaya dahil edilmiş en kısa zamanda faal hale getirme çabası içindeyiz.Toplam yoğun bakım yatak sayısı 41’den 77’ye çıkacak. Yeni doğan yoğun bakım yatak sayısı ise 9’dan 13’e çıkmış olacaktır” dedi. Hastanelerde uygulanan yemek ve temizlik hizmetleri hakkında da bilgiler veren Doğan, “Tüm asansörler bakımdan geçirildi, yoğun kullanmaya bağlı oluşan aksaklıkları ve arızaları en kısa zamanda düzeltme yoluna gidilmektedir. Yapılan düzenleme ve radyoloji uzmanlarımızın gayreti ile 15 gün civarında olan ultrasonografi randevu süreleri acil olanlar hemen çekilmesi yanında 4-5 iş gününe kadar düşürmüş bulunmaktayız. Ocak 2016 tarihinde fizik tedavi salonunda 9 ay sonrasına randevu verilirken yapılan düzenlemeler ile günlük 200 civarında hasta kabul edilirken bu sayı 300 çıkmıştır. Şu an için acil olan hastalar hemen alınmakta, randevu süresi 4,5-5 ay kadar indirildi ” diye konuştu.