İLÇEMİZE BİR ÖĞRETMENEVİ GİDER

Karabük-Zonguldak karayolu üzerinde bulunan ve Karabük’ün ikinci büyük ilçesi olma özelliğine sahip Yenice’mizde  öğretmenevi ihtiyacı giderek artıyor.

İlçemizde uzun yıllar hizmet veren öğretmenevinin kapatılması  büyük bir eksikliğin oluşmasına yol açtı. Şehir merkezinde iken önemli bir işlevi olan öğretmenevi. Atatürk Mahallesi’ne taşındıktan sonra özelliklerini yitirdi ve ardından da kapatıldı.

Ülkemizin bir çok yerinde kurulu bulunan öğretmenevleri  öğretmenler ve yakınları için çok büyük önem arzediyor.

Yenice’mizde ilk öğretmenevi 1980’li yıllarda bucakken açıldı. İlçe olunduktan sonra da geliştirilerek hizmetine devam etti. Son yıllarda ise kapatılması yoluna gidildi.

İlçeye tayin olan öğretmenlerin geldiklerinde kalacak bir yerleri olması  ve aralarındaki dayanışmayı artırması amacıyla kurulan öğretmenevleri, ayrıca bir sosyal yaşam ortamı da yaratıyor. Öğretmenler, bu kurum sayesinde bir araya gelebiliyorlar.

Şimdilerde bucak Yenice’nin ilçe Yenice’ye göre biraz daha şanslı olduğunu görüyoruz. Örneğin, Yenice’nin yolu yokken bile Ankara, İstanbul’a direk otobüsü varken bugün bu olanaktan yoksunuz. Yine, Yenice bucakken çevrenin  en  güzel otellerinden birine sahipken bugün  o ölçekte bir otelimiz bulunmuyor.

Sinemalarımızın bulunduğu, tiyatro gruplarının geldiği bucak Yenice’nin yerini tutamıyor ilçe Yenice..

Oysa, bazı kurumlara ihtiyacımız dünden daha fazla.

Turizm atağı yapan Yenice’de açılacak bir öğretmenevi konaklama sorununa da katkı sağlayacaktır. Ya da açılacak bir huzurevi   Yenice’nin uğrak yeri olmasını beraberinde getirecektir.  Bunlar aynı zamanda istihdama yönelik artıları olacak yatırım özelliğini kazanacaktır.

Yenice’miz artık bir öğretmenevi  ister durumdadır. Yenice’ye bir öğretmenevi, bir huzurevi kazandırılmalıdır.