KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU

YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU DA İLK MEZUNLARINI VERDİ

KARABÜK Üniversitesi’ne bağlı Yenice Meslek Yüksekokulu bu yıl ilk mezunlarını verdi.

2015-2016 Akademik Yılı mezunları için, Karabük Üniversitesi Ay Yıldızlı Stadyumda geniş katılımlı bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Yaklaşık 30 bin kişinin bulunduğu mezuniyet törenine Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cihan Ulukaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş ve Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Üniversitenin fakülte dekanları ve yüksekokul müdürleri,  akademik ve idari personeli ile mezun öğrenciler ile onların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreninde önce İstanbul’dan gelen ekibin bisiklet şovu sergilendi, ardından protokol üyeleri ile mezun öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile tören alanına gelindi. Stadyumdaki mezuniyet töreni Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklâl Marşı’nın okunması ile başladı.

Tören açılış konuşmaları ve sonrasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti. Mezuniyet töreni ünlü Türk pop müziği sanatçısı Yusuf Güney’in verdiği muhteşem konser ile tamamlandı.

Mezuniyet töreni açılışı Rektör Prof. Dr. Refik Polat’ın; “Dün dünle beraber gitti cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözleriyle başladı.

Prof. Dr. Refik Polat konuşmasının devamında 2007 yılında kurulan Üniversitemizin bugün geldiği noktayı işaret ederek şunları kaydetti: “Henüz 2007 yılında kurulan üniversitemizde bugün 14 fakülte, 4 yüksekokul, 8 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 14 araştırma ve uygulama merkezi, 1000 akademisyen ve 47 bin öğrencisiyle ülkemize ve milletimize hizmet etmektedir. Osmanlı döneminin kuruluşunu anlatan Diriliş dizisini hepiniz severek izliyorsunuzdur. Tıpkı o dönem gibi biz de kuruluşumuzun 9’uncu yılında Türkiye’nin geleceğine eğitim hizmeti veren dinamik bir üniversiteyiz. Tarih kitaplarından hepinizin bildiği gibi Osmanlı Devleti kuruluşundan İstanbul’un Fethi’ne kadar uzun bir hazırlık dönemi geçirmiştir. Şu an Rektörü olduğum Karabük Üniversitesi’nde yükselme dönemi için gerekli hazırlıklar yapma süreci yaşıyoruz. Bunun için ciddi bir planlama ve en iyisini bulmak için ummalı bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah Üniversitemizin yükselme dönemini de birlikte yaşarız.” dedi.

Törende konuşan Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Alay da bir konuşma yaptı.KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU 1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDE MEZUNİYET ÇOŞKUSU 2

Karabük Üniversitesi’nin birincisi İşletme öğrencisi Filiz Yenidoğan olurken, Yenice Meslek Yüksekokulu’nun birincisi de Mutlu Özdemir oldu. Yenice Meslek Yüksekokulu’ndan 8 öğrenci mezun olmaya hak kazanırken, Cansu Tahinçioğlu isimli öğrenci de törene katıldı. Yenice Meslek Yüksekokulu okul birincisi Mutlu Özdemir’in mezuniyet belgesini Okul Müdürü İsmail Karacan verdi.